دنیای علمی ، آموزشی و سرگرمی

دنیای علمی ، آموزشی و سرگرمی

شما در بلاگ وبسایت دنیای علمی،آموزشی و سرگرمی هستید. می توانید تمامی مطالب را با کیفیت بهتر در وبسایت deas.ir مشاهده و مطالعه نمائید.
دنیای علمی ، آموزشی و سرگرمی

دنیای علمی ، آموزشی و سرگرمی

شما در بلاگ وبسایت دنیای علمی،آموزشی و سرگرمی هستید. می توانید تمامی مطالب را با کیفیت بهتر در وبسایت deas.ir مشاهده و مطالعه نمائید.

چه محیطی برای درس خوان مناسبتر است؟

چه محیطی برای درس خوان مناسبتر است؟
با شروع فصل مدرسه شاید مشکل خیلی از پدر و مادرها این باشد که فرزندشان به خوبی روی درسش تمرکز نمی کند و بیشتر وقتش را پای تلویزیون یا بازی های کامپیوتری می گذارند. اما چطور می توان محیطی مناسب را برای درس خواندن فرزندان مهیا کرد یا چگونه می توان برنامه ریزی دقیقی از فعالیت های مدرسه و در کنار آن تفریح و استراحت کودکان کرد؟ نسیم رضوی، دانشجوی دکترای روان شناسی راهکارهای مناسب و مفیدی از چگونگی عملکرد صحیح والدین و برخورد با کودکان در این مورد را به طور کامل برایمان شرح می دهند.

● فرزندتان را فعال کنید

 
ادامه مطلب ...

چگونه درس بخوانیم تا کمتر فراموش کنیم؟

«چگونه درس بخوانیم تا کمتر فراموش کنیم؟»

شاید برایتان پیش آمده باشد که مطلبی یا درسی را که میخوانید چند روز بعد یادتان می رود اگر اینطور هستید مطلب زیر را بخوانید.

چگونه درس بخوانیم تا کم‌تر فراموش کنیم ؟‌

روان‌شناسان و متخصصان مطالعه و یاد‌گیری، همواره به د‌نبال روش‌هایی برای افزایش سرعت و د‌قت د‌ر مطالعه بود‌ه‌اند‌.
د‌اوطلبان بسیاری را می‌شناسیم که با وجود‌ زحمت زیاد‌ی که می‌کشند‌، نتیجه‌ی مطلوب خود‌ را به‌د‌ست نمی‌آورند‌. زحمت و تلاش باید‌ د‌ر جهت صحیح باشد‌ تا منجر به نتیجه شود‌.


د‌ر این جا می‌خواهیم د‌ر مورد‌ نحوه‌ی یاد‌آوری بهتر و اینکه چگونه مطلب را بخوانیم تا کم‌تر فراموش کنیم، برایتان توضیح د‌هیم. قبل از این‌که روش‌های مربوط را به‌طور کامل آموزش د‌هیم، می‌خواهیم انواع (حافظه) را مورد‌ بررسی قرار د‌هیم.

انواع حافظه
انسان به‌طور کلی د‌ارای 3 نوع حافظه‌ی (حسی)، (کوتاه‌مد‌ت) و (بلند‌‌مد‌ت) است. گنجایش (حافظه‌ی حسی) (که از حواس پنج‌گانه تشکیل شد‌ه است)، بسیار محد‌ود‌ می‌باشد‌ و اطلاعات د‌ر حد‌ود‌ 1 تا 3 ثانیه د‌ر این حافظه باقی می‌مانند‌. اگر اطلاعات مورد‌ توجه و د‌قت واقع شوند‌، وارد‌ (حافظه‌ی کوتاه‌مد‌ت) می‌شوند‌. ما د‌ر طول روز، اطلاعات زیاد‌ی را می‌بینیم، می‌شنویم و ... اما فقط آن‌هایی وارد‌ حافظه‌ی کوتاه‌مد‌ت می‌شوند‌ که به آن‌ها د‌قت کنیم.

(حافظه‌ی کوتاه‌مد‌ت) نیز حجمی به نسبت محد‌ود‌ د‌ارد‌ و مد‌ت زمان کمی (البته بسیار بیش‌تر از حافظه‌ی حسی) باقی می‌ماند‌. 3 روش (تد‌اعی، تصویر و مرور) می‌تواند‌ باعث انتقال مطلب به (حافظه‌ی بلند‌‌مد‌ت) شوند‌. د‌ر اد‌امه به هر یک اشاره‌ی کوتاهی خواهیم د‌اشت:
 
ادامه مطلب ...

ریاضیات را چگونه یاد بگیریم؟

«ریاضیات را چگونه یاد بگیریم؟»

اگر فکر می کنید ریاضی را باید چطور و چگئنه آنرا فراگیرید مطلب زیر را مطالعه نمائید....

ریاضیات را چگونه باید یاد بگیریم ؟

مقدمه :
مدت های مدیدی است که ریاضیات به عنوان درسی که یاد گرفتن آن دشوار است، شهرت دارد. برای بسیاری از افراد ، ریاضی درس سختی است که فرار گرفتن آن زحمت زیادی دارد. گروهی در آموختن ریاضیات مشکلات جدی داشته اند. در حالی که عده ای دیگر ، تنها به این راهنمایی نیاز داشته اند که چگونه ریاضیات را بخوانند و توانایی خود را در آن به حداکثر برسانند.
ریاضی بیش از سایر درس ها به روش های مطالعه ای خاص احتیاج دارد. در این متن به اختصار بعضی از این روش ها را بررسی می کنیم.

شناخت ریاضی

ریاضیات مجموعه ای از مباحث که هر مبحث به طور جداگانه ، بر پایه ای متکی است که تمام مباحث قبلی را شامل می شود.اگر در هر یک از این مباحث ضعیف هستید، آن را کاملا یادبگیرید و سپس آموختن مبحث بعدی را اغاز کنید. هیچ گاه ضعف های خود را نادیده نگیرید و همان طور به درس ادامه ندهید . بدانید که ضعف ها خیلی زود شما را دچار زحمت و مشکل خواهند کرد.


مفاهیم و قضایا
مفاهیم و قضایای ریاضی ، تقریبا جزو محسوسات جهان اطراف ما نیستند. اما با این حال ، روش های بسیاری برای محسوس تر و قابل فهم ترکردن آنها وجود دارد. در مورد درک مفاهیم، برای این که یکی مفهوم را کاملا درک کنید ، باید چند مثال از آن را مطالعه کنید. اغلب اوقات ، افراد تعاریف را حفظ می کنند. حفظ کردن تعاریف زیانی ندارد ، اما به خودی خود هم مفید نیست ، چون به زودی فراموش می شوند.
بهترین راه درک تعاریف ، مطالعه ی مثال های خاص است. برای مطالعه ی مثال ها ، چند منبع در دسترس شماست ، کتاب درسی برای هر مفهوم اصلی و تعریف ، تعداد زیادی مثال آورده است. استاد یا معلم نیز در کلاس مثال های بیشتری ارائه می کنند. برای آن که درک خود را از تعاریف قوی تر کنید ، باید خودتان نیز مثال بسازید یا با حل مسئله های کتاب درسی ، موارد صدق یا نقض تعریف را پیدا کنید

اثبات قضایا
اولین و مهم ترین قدم این است که بفهمید ، یک قضیه چه می گوید و چگونه می توان آن را در مسئله ها به کار بست ، تا این که بدانید قضیه به چه طریقی اثبات می شود. تنها موقعی به اثبات یک قضیه توجه کنید که کاملا درک کرده باشید ، آن قضیه چه می گوید و مثال های زیادی هم در مورد آن حل کرده باشید. آن وقت است که از عهده ی اثبات قضیه بر خواهید آمد.

تجسم ذهنی

تجسم ذهنی را به عنوان یک ابزار کمکی اثبات برای مطالعه ی درس و یاد گیری آن به کار ببرید و نگران نباشید که احتمالا با تجسم ذهنی ، به نوعی خود را فریب می دهید و ریاضی را فقط باید در فرم شفاهی آن یاد بگیرید . این دقیقا همان کاری است که ریاضی دان ها به عنوان امری عادی می پندارند. در حقیقت ،علم ریاضیات با انجام همین تصاویر مجسم وشهودی توسعه می یابد . پس شما هم می توانید در اثبات قضایا ، از اشکال و تصاویر استفاده کنید و پس از استدلال ایده های خود به صورت تصویری ، آن ها را به صورت شفاهی و محاسباتی در آورید.

مشکلات و آسیب هایی از مطالعه

»مشکلات و آسیب هایی از مطالعه«
**************************************************

 1- ندانستن روشهای صحیح مطالعه:

بهبود کیفیت خواندن مانند سایر تواناییهای آموختنی انسان امری است که از راه تمرین و ممارست حاصل می شود خواندن و مطالعه در نزد انسان یک توانایی اکتسابی است که هر چند فرد در آن بیشتر کوشش کند تبحر افزونتری کسب می کند در صورت عدم اطلاع از روشهای صحیح مطالعه شاید حالت تنفر و بیزاری از کتاب نیز در فرد ایجاد شود و هرگزتمایل به کتاب و کتابخوانی پیدا نکند.

  ادامه مطلب ...

(OCD) چه اقداماتی نیاز هست ؟

(OCD) چه اقداماتی نیاز هست ؟



موارد شدیـد وسواس باعـث اختلال در کار روزانـه و غـیـبـت از محل کار می شود . چون بیماران علایم خود را مخفی نگـه می دارنـد ، بهتـر است در خانواده بـه ایـن موارد تـوجـه شود و در صورت مشاهده  رفتارهای مکرر و خارج از معمول آنها را جهت درمان به روان پزشک ارجاع دهند . جلوگیـری از انجام کارهای تکراری مانند شستن و نظافت زیاد و کنترل فراوان سبب ازدیاد اضطراب مبتلایان وسواس می شود . خانواده این بیماران می توانند نقش موثری جهت ارجاع و درمان آنها ایفا کنند .
داروهای موثر و روش های درمانی موثر و مفیدی جهت درمان وسواس در دسترس است . مطابق بررسی ها و تحقیقات انجام شده در زمینه درمان بیماران وسواسی ، بهترین اقدام ، رفتار شناختی – درمانی و دارو درمانی می باشد . 

درمان وسواس عملی: بهترین روش غیردارویی،رویارویی ( exposure ) است. این روش شامل :

1- رویارویی ارادی و عمدی با همه موقعیت های اجتنابی قبلی
2 - رویارویی مستقیم با محرک های ترسناک ( از جمله افکار )
3 - جلوگیـری از آیـیـن مندی های اجباری و رفـتـارهای خنثی ساز و از آن جمله رفتارهای ناآشکار (یعنی جلوگیری از پاسخ) .

هدف این روش درمانی ارائه شده ، قراردادن فرد در بالاترین سطح ممکن  رویارویی و در عین حال حذف هر نوع خنثی سازی است . درمان با مشارکت بیمار و با این هدف که بیمار هرچه زودتر در فرآیتند درمان ، مسئولیت برنامه ریزی و ادامه آن را خود بپذیرد ، صورت می گیرد.            استفاده گسترده از تکالیف خانگی ( Task ) باعث می شود که نیل به هدف های درمان زودتر و با کارایی بیشتری انجام پذیـرد . در مراحل بعدی درمان ، بیمار ، خود مسئولیت اجرا و برنامه ریزی درمان را بر عهده می گیرد .

درمان وسواس فکری شامل دو روش است :

1 ) عادت آموزی :
بـر ایـن فرضیـه استوار است که تمـریـن های اولیه بایـد به طور مکرر پیش بینی نـاپـذیـر ، افکاری را در طی دوره لازم بـرای کاهش اضطراب ، بـرانگیـزاننـد و در عیـن حال ، هر نوع اجتناب نهفتـه و رفتارهای خنثی سازی را متوقف نماید . برای آنکه بتوان افکار را به طور مکرر و به شیوه ای پیش بینی پذیر مطرح کرد ، چند راهبرد وجود دارد :

الف - بازخوانی آگاهانه فکر و فکر را ایجاد کنید ، تا زمانی که نگفته ام نگه دارید و بعد مکث کنید. این کار را چند بار تکرار کنید .
ب - نوشتن فکر به طور مکرر
ج - گوش دادن به یک « نوارلوپ » فکر با صدای خود بـیمار . خصوصا ترکیبی از این راهبردها که با نوار لوپ شروع می شود ، میزان اثر بخشی را بیشتر می کند .

2 ) ایجاد وقفه در فکر :
درمانگر از بیمار می خواهد که صحنه برانگیزاننده فکر و سوالی را تجسم نماید . در صورت لزوم فکر و سوالی را توضیح دهد ، پس یک دفعه درمانگر  دستور توقف فکر را به صورت بس کن می دهد و بعد از بیمار می پرسد که چه اتفاقی در مورد فکر وسواسی افتاد .


تهیه،جمع آوری و ویرایش شده توسط وبسایت دنیای علمی ، آموزشی و سرگرمی

اختلال شخصیت نمایشی چگونه است ؟

اختلال شخصیت نمایشی یا هیستریونیک چگونه است ؟

مهم تـریـن ویژگی مبتلایان به ایـن اختلال شخصیتی عبارت است از تمایل به جلب توجـه . آنها برای این کار دست به کارهای غیرعادی می زنند،از جمله پوشیدن لباس های عجیب،آرایش های نابهنجار و زننده،اغواگری و تکبر.این شخص اگر در جمعی مورد توجه قرار نگیرد به شدت احساس ناراحتی می کند و به هر ترتیب می کوشد توجه دیگران را به خود جلب نماید .
عواطف ایـن افـراد به صورت شدید و نمایشی و اغراق آمیـز ابـراز می شود ، اما از عمق بـرخوردار نیست . می توان گفت این افراد رفتارهای کودکانه ای دارند . برای نمـونـه بسیار تلقیـن پـذیر و به اصطلاح دهان بیـن هستند . شیفتـه مدهای جدیـد و تغییـرات پی در پی هستند ، بی آنکه واقعا نیـازی به این تغیـیرات باشد . اصـولا به دست آوردن و سپس رها کردن ، یکی از ویـژگی های بارز آنان و نماینده عدم بلوغ عاطفی است. اقدام به خودکشی های نمایشی و حملات غش و ضعف در برابر ناکامی رسیدن به خواسته ها در زنان و مردان هیستریونیک فراوان است .
منظور افراد هیستریونیک از خودکشی معمولا ایجاد احساس گناه در اطرافیان یا رهایی از تنبیـه و یا جلب نظـر و در مجموع بـرای رسیـدن به خواستـه هاست و قصـد مـرگ در بیـن نیست . آنها در معرض اعتیاد به مواد مخدر و الکل و رفتارهای ناهنجار جنسی و درگیری با قانون قرار دارند . برای درمان این بیماران ، روان درمانی با رویکرد تحلیلی احتمالا جنبه انتخابی دارد . برخی پژوهشگران شناخت درمانی را برای بیمار توصیه می کنند ، به این مفهوم که او بیاموزد ، بیندیشد و به صورت ناگهانی و مهر نشدنی رفتار نکند .
درمان دارویی نیز جهت رفع برخی نشانه های ویژه ، برای نمونه داروهای ضدافسردگی برای رفع افسردگی و شکایات بدنی ، داروهای ضد اضطراب برای رفع اضطراب و داروهای ضد روان پریشی بـرای رفـع حالات دگـرسان بیـنـی محیط و تحریـف های ادراکی که گاه ایـن بیـماران بـه آنها دچار می شوند ، می تواند کاربرد داشته باشد .



تهیه،جمع آوری و ویرایش شده توسط وبسایت دنیای علمی ، آموزشی و سرگرمی

چه عواملی در ابتلا به اختلال شخصیت وسواسی نقش دارند ؟

چه عواملی در ابتلا به اختلال شخصیت وسواسی نقش دارند ؟


در سابـقـه زنـدگی ایـن افـراد اغلـب انضباط سخـت در دوران کودکی را می تـوان کشف کـرد . عموما عقیـده بـر ایـن است که سخت گیـری پـدر و مادر در آموختن زودهنگام رفتارهای شایسته اجتماعی و از جمله کنتـرل کامل ادرار و مدفـوع تـا پیش از دو سالگی ، از عوامل ایجاد شخصیـت وسواسی است .

بـرخی عقـیـده دارنـد که رفتـارهای دفاعـی ناخودآگاه علیـه تمایل بـه بی نظمی و بی بـرنامگی و کثیـف بودن است . چنیـن پـنداشته می شود که فـرد با توسل به رفتارهای تشریفاتی ، وسواس خود را در برابـر اضطراب شدیـد و مـزمـن حفظ می کنـد و منـش های وسواسی ، سدی در بـرابـر انگیزه های تهاجمی و پرخاشگری و احساس گناه ناخودآگاه هستند .

این بیماران در میان سایر مبتلایان اختلال شخصیت،مستثنی هستنـد و اغلب با آگاهی از مشکل خود بـه درمان می پـردازنـد . با روان درمانی طولانی و پیچیـده و نیـز رخی داروهای جدیـد ، امکان کنترل این اختلال فراهم آمده است .



تهیه،جمع آوری و ویرایش شده توسط وبسایت دنیای علمی ، آموزشی و سرگرمی

اختلال شخصیت خودشیفته یعنی چه ؟

اختلال شخصیت خودشیفته یعنی چه ؟


خودشیفتگی در زبـان های اروپـایـی بـه « نارسیسم » موسوم است . واژه نارسیس از همـان نرگس که در زبان فارسی است منشا می گیـرد . این افراد خود را بدون جهت بزرگ می پندارنـد که ممکن اسـت بـه صـورت رفتـارهای بـزرگ منشانه هم تظاهـر یـابـد . نسبـت به ارزیابی خود به وسیله دیگران بسیار حساس هستند .
اینها نیازمند توجه و ستایش دایمی هستند و اگر دیگران از این کار غفلت کنند ، خود به جست و جوی تحسین می پـردازنـد و به لطایف الحیل ، دیگران را وادار به تـمجیـد از خویش می کننـد . اگر دوست یا همسـر آنان لحظه ای دست از تحسیـن آنان بـردارد ، خشمگیـن ، مضطـرب و افـسرده می شوند و با رنجیدگی او را به قدرناشناسی و حماقت متهم می کنند .

درمان این بیماران و حتی متقاعد کردن آنان برای مراجعه به روانپزشک کار دشواری است زیرا آنها اظهار می کنند که مـن از دکتـر بیشتـر می دانـم . به هـر حال روان درمانی با هـدف ایجاد بینـش بـرای بیـمار ، درمان اصلی را تشکیل می دهد



تهیه،جمع آوری و ویرایش شده توسط وبسایت دنیای علمی ، آموزشی و سرگرمی

علل روی بردن به اعتیاد کدامند ؟

علل روی بردن به اعتیاد کدامند ؟

مانـنـد هر مسئله پـزشکی عوامل زیستی ، روانی و اجتماعی در سبـب شناسی اعتیاد نقش دارند.در تاریخچه زندگی معتادان  ضربه های چشمگیر روان شناختی حیـن شیرخوارگی و کودکی ، رابطه مختل بیـن والدین و کودک ، اوضاع ناخوش خانوادگی و ناهماهنگی بین والدین شایع تـر از کل جمعیت است. ناتوانی در رویارویی با فشارهای زندگی و الزامات اجتماعی و نیازهای افراطی و وابستگی که بالطبع ارضا نمی شوند ، نیز در بین معتادان شایع هستند .

نقـش عوامل اجتماعی و فراوانـی ماده اعتیادآور ، سهـولـت دستـرسی بـه آن ، سابـقـه تاریخـی مصرف آن ماده و ویژگی های فرهنگی نیـز قابل ذکر است . فـقـر و ثـروت فراوان ، هر دو با پدیده اعتیاد همراه هستند . از نظر زیستی و جسمی نـیـز تا چنـدی پیـش بـه علت عدم دسترسی به امکانات پزشکی به ویژه در روستاها ، افرادی برای کاستن از آلام خود به تریاک روی می بـردند .

تهیه،جمع آوری و ویرایش شده توسط وبسایت دنیای علمی ، آموزشی و سرگرمی

اعتیاد از نظر روان شناسی و روان پزشکی

اعتیاد از نظر روان شناسی و روان پزشکی

منـظـور از واژه اعتیـاد هنگامی که بـه صـورت عام بـه کار می رود ، چـیـزی است که در اصطلاح علمی « وابستگی دارویی » خوانـده می شود . دارو به هر ماده ای اطلاق می شود که چون به بدن وارد می شود ، یـک یا چند کارکرد آن را تـغیـیر می دهد . انسان بـر اثـر مصرف برخی مواد از نظر جسمی و روانی بـه آن وابسته می شود ، به طوری که در اثر دستیابی به آن ماده و مصرف آن احساس آرامش و لـذت می کنـد ، در حالی که با نـرسیدن دارو به احساس ناراحتی روانی و رنج جسمی دچار می شود . 

مواد مخدر مهم ترین مواد اعتیاد آور را تشکیل می دهند . الکل و دخانیات نیز بخش دگری از مواد اعتیادآور هستند . « وابستگی روانی » ، مهم ترین عامل مصرف مواد اعتیادآور است .

« وابستگی جسمی » مهم ترین عامل برگشت به اعتیاد است .

«پدیده تحمل»:برای رسیدن به همان حالت نشئه ای که در ابتدا با مقدار معینی از ماده اعتیادآور حاصل می شود ، باید به طور مرتب میزان ماده را افزود .

تهیه،جمع آوری و ویرایش شده توسط وبسایت دنیای علمی ، آموزشی و سرگرمی